BEVEZETÉS

A Hungár naptár egy időszámítási rendszer – hivatalos elfogadásáig hipotézis – mely szerint a Julián-naptárat az i. sz. 154. csillagászatilag visszaszámolt évben vezette be Julius Caesar.

A hivatalosan elfogadott, széles körben tanított időpont ettől 198 évvel tér el, a szerint az i. e. 45. évben került bevezetésre.

Ez a 198 év különbség csak egyetlen módon magyarázható, 198 évnyi többlettörténelem, sarkosabban „kitalált történelem” bújik meg csillagászati időtengelyünkön. Hogy egyértelműbben fogalmazzak, ma kb. 200 évnyi kitalált történelmet is el kell sajátítaniuk a kötelező közoktatás tanterve alapján a tanulóknak.

A Hungár naptár a tavaszpontok [tavaszi napéjegyenlőségek] egyszerű csillagászati visszaszámolásával jutott a 154-es kezdési eredményhez, majd történelmi napfogyatkozásokkal hitelesítette az „Újkronológiát”.

A Hungár naptár fontos megállapítása, amelyet csillagászati visszaszámolással is lehet ellenőrizni, hogy a tavaszpont, a tavaszi napéjegyenlőség időpontja a Julián naptár bevezetésekor, de az Augustusi korrekció idején is ugyanarra a dátumra – márc. 21-re – esett. (i. sz. 154–i. sz. 208.)

A Hungár naptár magyarázatot ad arra, hogy Gergely pápa miért csak 10 napot korrigált – helyesen – 1582-ben.

A Hungár naptár hipotézis a fenti kezdési dátumon túlmenően azt is állítja, hogy Jézus Krisztus i. sz. 194-ben született egy visszaszámolás következményeképpen. (Amennyiben Jézus 33 évet élt.)

A Hungár naptár a hagyományos kronológia 960-as és 1150-as évei közé teszi a fantom időszakot (kb. 190 év) , így az ún. Kr. U. 960. esztendő egybe esik az i. sz. 1150-as évvel. (A Krisztus születésétől számított idő nem eshet egybe az i. sz. [csillagászati] idővel, 1150-ig.)

Mivel nincs idő, történelmi esemény sem lehet, függetlenül attól, hogy tanítják. Ebből az is látszik, hogy az un. Keresztény időszámítás római/vatikáni változatában következett be a félreértés, vagy tudatos helyreigazítás.

Ezt kívánom itt alaposabban megvilágítani.
Kr. U./AD 960-ig, vagy másképpen írva i. sz. 1150-ig jó a relatív kronológia! I. sz. 1150-tól rendben van az idővetés, és jelenlegi évünk az i. sz. 2006!

Hogyan volt lehetséges 200 fiktív év betoldása történelmünkbe, hogy nem tűnt fel senkinek, hogyan történt a naptárunk átalakítása, mikor töltötték fel történelmünket képzelt eseményekkel, kiket kell kitörölni történelemkönyveinkből, és ezekhez hasonló kérdésekre is próbál választ adni ez a dolgozat.


könyv letöltése pdf-ként


Vissza